Lastenvaunut ja lastenrattaat – valintaopas

Lastenvaunujen tai rattaiden hankinnassa ehdottomasti tärkein seikka on lapsen turvallisuus. Tämän lisäksi on syytä kiinnittää huomiota sekä lapsen mukavuuteen vaunuissa että vaunujen työntömukavuuteen.

Lastentarvikeliike Rattaat Vaunut BRITAX B-Dual
Näppärä ratas-uutuus BRITAXilta: B-Dual muuntuu moneen tarpeeseen!

Lastenvaunuja löytyy markkinoilla huima määrä ja niiden hinnat vaihtelevat sadoista euroista jopa tuhansiin euroihin saakka – lastenvaunujen vertaileminen siis todella kannattaa! Joissakin tapauksissa paras ratkaisu on ostaa vaunut käytettyinä, joskus taas uudet lastenvaunut on järkevin vaihtoehto. Jos suunnitelmissa on toisenkin lapsen hankkiminen, maksaa kunnon vaunujen ostaminen itsensä pian takaisin.

Lastenvaunujen valinnassa kannattaa huomioida myös se, liikkuuko perhe paljon autolla vai julkisilla kulkuneuvoilla. Auton tavaratila määrittää, millaisen ja minkä kokoiset vaunut voi hankkia. Asiaa helpottaa, jos vaunuissa on irrotettavia osia kuten renkaat, kuomu ja kori. Toisaalta julkisissa kulkuneuvoissa matkustavalle tärkeää on vaunujen kevyt rakenne ja suhteellisen kapea akseliväli, jotta vaunujen nostaminen kulkuneuvoon sujuu vaivatta.  Lastenvaunuista lisää!

Matkarattaissa on paljon malleja, joihin voi sijoittaa vauvan turvakaukalon. Tällöin jos vauva nukahtaa turvakaukaloon ajomatkan aikana, ei häntä tarvitse herättää, vaan kaukalon voi irrottaa autosta ja kiinnittää ratasosaan.

Työntövälineen hankinta tulee aloittaa valitsemalla malli. On syytä miettiä, tahdotaanko käyttöön vaunut vai rattaat. Lastenvaunut soveltuvat parhaiten käytettäviksi pienille vauvoille, jotka nukkuvat paljon vaunuissa. Kun lapsi kasvaa suuremmaksi, kasvaa myös into nähdä maailmaa. Tällöin lapsi tahtoo nousta yhä useammin istumaan vaunuissa. Istumiseen soveltuvat paremmin rattaat. Rattaitakin on olemassa lukuisaan käyttötarkoitukseen. Maastokäyttöön ja kaupunkikäyttöön on suunniteltu erilaisia menopelejä.  Rattaat, ks lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *